De levensstijl van een digital nomad biedt vrijheid, avontuur en de mogelijkheid om te werken vanuit de mooiste plekjes op aarde. Terwijl je de wereld rondreist en je werk online doet, ben je terug in Nederland vaak een stuk minder flexibel. Dat maakt terugkomen naar Nederland een minder leuke ervaring. Daarom delen we in deze blog hoe je in Nederland ook flexibel kunt zijn als digital nomad. 

De voordelen van het digital nomad-bestaan

Als digital nomad geniet je van ongekende vrijheid en flexibiliteit. Je kunt werken vanuit exotische locaties, nieuwe culturen en mensen ontmoeten, en je eigen werkschema bepalen. Dankzij technologische vooruitgang en de groeiende acceptatie van remote werken, wordt het steeds gemakkelijker om je droom van een locatie-onafhankelijke carrière te realiseren.

Terugkeren naar Nederland: tijdelijke mobiliteit

Wanneer je als digital nomad terugkeert naar Nederland voor een bezoek aan vrienden en familie, wil je natuurlijk ook hier flexibel blijven. Logeren bij familie en vrienden is fijn, maar je mist soms ook je eigen plekje. Of de mogelijkheid om je gemakkelijk te verplaatsen zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Daarom vind je hier wat handige tips om je zelfstandigheid en flexibiliteit te behouden tijdens je verblijf in Nederland. 

House Sitting

Housesitting is een manier om kosteloos onderdak te krijgen in ruil voor het zorgen voor iemands huis en eventuele huisdieren tijdens hun afwezigheid. Dit kan een geweldige oplossing zijn voor jou als digital nomad. Zo heb je een tijdelijke huisvesting zonder hoge kosten. Het grootste voordeel is dat je in alle rust jezelf kunt terugtrekken als je in Nederland bent. Zo kun je na alle familiebezoekjes even ongestoord bijkomen. 

Shortlease

Shortlease is een vorm van autohuur waarbij je voor een korte periode, meestal een maand of langer, een auto huurt. Het is een flexibele en voordelige oplossing voor mensen die tijdelijk een auto nodig hebben zonder de verplichtingen van een langdurig leasecontract. Shortlease privé biedt je de vrijheid om je eigen vervoer te regelen, zonder dat je vastzit aan een langlopend contract of hoge aanschafkosten voor een auto. Je kunt een auto huren voor de exacte periode dat je in Nederland bent. Of je nu een maand of enkele maanden blijft. 

Flexibel en vrij

Als digital nomad is flexibiliteit een van je grootste troeven. Met shortlease en house sitting kun je die flexibiliteit ook behouden wanneer je tijdelijk terugkeert naar Nederland. Door een auto te shortleasen, geniet je van vrijheid en mobiliteit tijdens je bezoek, zodat je optimaal kunt genieten van je tijd met familie en vrienden. Het maakt de overgang van je avontuurlijke leven in het buitenland naar het grauwe Nederland wat behapbaarder. Als je daarnaast ook nog een eigen huis hebt om tijdelijk in te verblijven, dan heb je het beste van beide werelden.